1. Ole erotiikan Indiana Jones

Kaivele seksuaalisuuden aarrekammioita. Etsimällä ja tutkimalla löydät asiat, jotka sinulla toimivat ja jotka eivät.

2. Pidä kellari kunnossa ja vintti järjestyksessä

Seksuaalisuus on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Seksuaaliterveys on WHO:n määritelmän mukaisesti seksuaalisuuteen liittyvän fyysisen, emotionaalisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila.

3. Kurkku kuuluu kasvimaalle!

Vaadi tasokasta, monipuolista ja tasa-arvoista seksuaalikasvatusta ja kannata niitä tahoja, jotka sellaista antavat.

4. Skannaa maailmaa laajakuvalla

Kasvata omaa tietopankkiasi ja laajenna näkökulmaasi tutkimalla sukupuoli- ja seksuaalikirjon moninaisuutta. Älä turhaan panttaa oppimaasi, vaan jaa tietoa myös ympärilläsi oleville tyypeille.

5. Pysy kehosi kaverina

Kehopositiivisuus on päivän trendi, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan? Kehopositiivisuus tarkoittaa yksinkertaisimmillaan kaikenlaisten kehojen hyväksyntää – niin julkkisten, naapurin Reijon kuin myös oman kehosi!

6. Kahvipöytäkeskustelua kull(e)ista

Keskustele seksistä, seksuaalisuudesta, nautinnosta – you name it! Avoin ja turhia häpeilemätön keskustelu vaikkapa ystävien hyväksyvässä seurassa tukee tuntemuksiamme siitä, että erilaiset tavat kokea nautintoa voivat tulla kuulluksi ja hyväksytyksi.

7. Minun kuppini teetä, sinun kuppisi teetä, hänen kuppinsa teetä…

Se mikä toimii sinulla, ei välttämättä ole ystäväsi mieleen. Eiväthän kaikki pidä pipareista homejuustollakaan. Kuuntele, keskustele, koita ymmärtää – mutta älä tuomitse!

8. Lopeta hutsuhäpäisy

Termillä ’slut shaming’ tarkoitetaan sitä, että naisen tapa ilmaista seksuaalisuuttaan käännetään aseeksi häntä vastaan. Lopeta heti – kenenkään ihmisarvo ei riipu hameen pituudesta tai vilkkaasta seksielämästä vaan jokainen ilmentää omaa seksuaalisuuttaan itselleen sopivimmalla tavalla. Piste.