Simppeli vastaus otsikoin kysymykseen – kyllä on! Aivan kuten muitakin tuotteita, kuten vaatteita, kosmetiikkaa tai tyynynpäällisiä, myös seksileluja ja erotiikkavälineitä saa sekä eettisesti että ekologisesti tuotettuina. Asiasta ei juurikaan ole käyty keskustelua ja juuri siksi Lustan perustamisen perimmäisiä syitä onkin herättää kuluttajat huomioimaan myös seksuaalisen hyvinvoinnin eettiset kysymykset ja ympäristöystävälliset seksuaalisen nautinnon apurit.

Tasa-arvoinen seksuaalisuus ja erotiikan ihanan värikäs maailma kiinnostaa maailmanlaajuisesti yhä useampaa ihmistä, riippumatta sosioekonomisesta taustasta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumista tai lempiväristä. Esihistorialliselta ajalta on periytynyt tapa, jolla seksileluja ja erotiikkaa markkinoidaan edelleen samalla tavalla, kuin ysärillä – hämyiset ja hieman mauttomat kivijalkakaupat ovat vain siirtyneet verkkoon. Logottoman muovipussin sijaan tuotteet pakataan huomaamattomaan pakettiin, lähettäjänä toimii yrityksen peitenimi ja tuote täytyy noutaa postista pälyilevän katseen kera. Kaikki tämä siksi, että seksuaalisen nautinnon tavoittelu mielletään edelleen asiaksi, jota on syytä salailla ja hävetä.

Tämä seksuaalista nautintoa koskeva stigma on omiaan jättämään muun muassa seksilelut eettisten ja ympäristöystävällisten, ääneen esitettyjen kysymysten ulkopuolelle. Kyseenalaistamattomuus johtaa siihen, että kaikki markkinoilla olevat tuotteet eivät ole turvallisia keholle tai jokin tuotantoketjun osa ei kestä tarkastelua päivänvalossa. Juuri näiden seikkojen vuoksi koimme, että olisi ihan tosi kiva, että markkinoilla olisi myymälä, joka ottaisi asiakkaan puolesta selvää tuotteiden eettisyydestä, ekologisista seikoista ja nostaisi aktiivisesti esiin sen seikan, että on ihan ok tykätä seksistä lisämausteilla. On ihan oikeasti.